zaterdag 24 december 2011

Rutte: Wij komen niet aan aftrek hypotheek

Mark Rutte. © ANP

Het kabinet staat nog altijd pal voor de afspraak dat er niet getornd wordt aan de hypotheekrenteaftrek. Die afspraak maakten VVD en CDA met de PVV bij het aantreden van het kabinet. 'Die afspraak staat', zegt premier Mark Rutte. 'Niemand heeft het in het vizier.' 

De roep om wel iets aan de hypotheekrenteaftrek te doen is de laatste tijd fors toegenomen. Onder meer De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten pleiten voor aanpassing. Eerder deden internationale organisaties het IMF en de OESO dat al. Zij wijzen er op dat de Nederlanders samen een enorme hypotheekschuld hebben van 644 miljard euro.

Daar staat een woningwaarde van zo'n 1100 miljard euro tegenover, maar die daalt. Bovendien moet het kabinet volgend voorjaar besluiten over nieuwe bezuinigingen van waarschijnlijk tussen de 5 en de 10 miljard euro. Vicepremier Maxime Verhagen gaf onlangs aan dat er dan geen heilige huisjes meer zijn. Maar volgens Rutte was dat geen verwijzing naar de hypotheekrenteaftrek, zo laat de premier weten in een interview met De Telegraaf vandaag.

(ANP/Redactie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten