donderdag 26 maart 2015

Nog steeds nieuwe aanmeldingen voor NVM Open Huizen Dag

Voor de NVM Open Huizen Dag, die komende zaterdag plaatsvindt, worden nog steeds nieuwe huizen aangemeld.

De teller staat momenteel op ruim 44.000. Daarmee verwacht de NVM dat de Open Huizen Dag opnieuw een groot succes wordt.

Nog dagelijks melden nieuwe huizenverkopers zich aan voor de NVM Open Huizen Dag. De NVM verwacht dat het aantal deelnemende huizen ruim 45.000 zullen zijn. Dit ondanks het feit dat er minder huizen te koop staan dan voorheen doordat de woningmarkt de laatste maanden weer is aangetrokken.

De huizen op de NVM Open Huizen Dag kunnen, zonder afspraak en geheel vrijblijvend, tussen 11.00 en 15.00 uur worden bezocht. NVM Open Huizen Dagen worden traditiegetrouw in het voorjaar iets beter bezocht dan die in het najaar.

"De NVM Open Huizen Dag is steeds meer een goed startmoment voor de woningverkoop", zegt Roeland Kimman, woordvoerder van de NVM. "Bij de afgelopen NVM Open Huizen Dag in 2014 stond 15 procent van de 'open huizen' een maand of korter te koop. In de jaren daarvoor was dat plusminus 12 procent."

De aangemelde huizen bevinden zich grotendeels in het goedkopere segment. Bijna 55 procent van de woningen die meedeed aan de laatste NVM Open Huizen Dag had een vraagprijs tussen de 100 en 250 duizend euro. Nog geen 5 procent van de deelnemers had een vraagprijs van 600 duizend euro of hoger.


- Pascal de Roo gebruik makend van bron: NVM -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten