zaterdag 25 februari 2012

Waar staan de duurste woningen?


Calcasa onderzocht de woningprijs van Nederlandse miljoenenwoningen in 2011. De Konijnenlaan in Wassenaar is de duurste straat van Nederland met een gemiddelde woningwaarde van 2 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 6.700 euro.

De Huizense buurt Flevo is de duurste buurt van Nederland. De gemiddelde woningwaarde bedraagt in deze buurt maar liefst 1,4 miljoen euro.

De vijf rijkste enclaves van Nederland
De meeste miljoenenwoningen zijn geconcentreerd in groene gemeenten rond Amsterdam en Utrecht en in de regio 't Gooi en de Vechtstreek. Tevens zijn veel miljoenenwoningen te vinden in de omgeving van Haarlem en 's-Gravenhage.

De duurste buurten van Nederland
De buurten met de meeste miljoenenwoningen in Nederland bevinden zich in De Bilt, Blaricum en Amsterdam. In de buurt Bilthoven-Noord staan meer dan 900 woningen met een waarde van 1 miljoen euro of meer.
Buurten met het grootste aandeel miljoenenwoningen ten opzichte van de koopwoningvoorraad bevinden zich in Huizen, Wassenaar en Bloemendaal. De duurste buurt van Nederland staat in Huizen. In de Huizense Flevobuurt hebben alle vijftig villa's een waarde boven het miljoen. De buurt kenmerkt zich door lommerrijke straten met veel vrijstaande villa's op ruime percelen. De villawijk is ingesloten door de Bussumer Heide en wordt verder omgeven door natuurgebieden als het Bikbergerbos, Vliegheide, Limitische heide en het Gooimeer. Huizen die er momenteel te koop worden aangeboden hebben vraagprijzen van ver boven de 1,5 miljoen.

De duurste straten van Nederland
In de Amsterdamse grachtengordel staan de meeste miljoenenwoningen. De Keizersgracht telt zo'n 215 woningen die minimaal 1 miljoen euro waard zijn, daarmee is het de straat met de meeste huizen met zes nullen. De straten met het grootste aandeel miljoenenwoningen vinden we terug in Wassenaar. In de Konijnenlaan staan 65 miljoenenwoningen en is de gemiddelde woningwaarde 2,0 miljoen euro en de gemiddelde vierkante meter prijs 6.700 euro, waarmee het de enige straat in Nederland is met slechts miljoenenwoningen. Even verderop liggen de Bloemcamplaan (98%) en de Groot Haesebroekseweg (97%) waar bijna alle woningen een miljoen of meer waard zijn.

Prijsontwikkeling miljoenenwoningen
De miljoenenhuizen in de regio Groot-Amsterdam zijn de afgelopen tien jaar het hardst in prijs gestegen.Uit cijfers van Calcasa blijkt dat de prijsontwikkeling van woningen van een miljoen of meer in het afgelopen decennium +40% was, ruim meer dan in de regio Utrecht (+34%) en de agglomeratie Den Haag (+32%). Het afgelopen jaar is de miljoenenhuizenprijs in Den Haag en omstreken procentueel het meest gestegen, namelijk 5,0%. (Eufin)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten