vrijdag 16 maart 2012

Check je opties bij einde rentevaste periode



Of de rentevaste periode van je hypotheek nu kort of lang is, op het moment dat deze afloopt heb je verschillende mogelijkheden.

Wanneer je rentevaste periode afloopt moet je nieuwe afspraken maken met je hypotheekverstrekker. Vlak daarvoor ontvang je een nieuw rentevoorstel. Dat is meestal gebaseerd op je huidige afspraken.

De kans is groot dat de rente in het nieuwe voorstel hoger ligt, want geldverstrekkers weten dat verlengingsvoorstellen vaak zonder meer worden geaccepteerd. Het is niet slim om dat te doen, want wie weet vind je elders een hypotheek die beter past bij je huidige (financiële) situatie, of die voordeliger is.

Oriënteren
In feite kun je nu twee dingen doen: overstappen naar een andere geldverstrekker, of opnieuw met je huidige geldverstrekker in zee gaan. Maar besluit in elk geval om je te oriënteren op je mogelijkheden.

Houd het voorstel goed tegen het licht en kijk wat andere verstrekkers te bieden hebben. Want het einde van een rentevaste periode is juist hét moment om boetevrij over te stappen.

Niet afwachten
Om helemaal goed voorbereid te zijn is het verstandig om het nieuwe rentevoorstel niet af te wachten, maar juist ruim daarvoor al zelf contact op te nemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Die kan dan schetsen hoe dat voorstel er waarschijnlijk gaat uitzien.

En zo heb je ruim de tijd om alternatieven af te wegen en goed beslagen ten ijs te komen. Je kunt dan beter beoordelen of het voorstel dat je eigen geldverstrekker doet wel zo aantrekkelijk is.

Tips:

• Neem voor het einde van je rentevaste periode zelf contact op met een onafhankelijk hypotheekadviseur;

• Heb je een nieuw voorstel, oriënteer je dan op tijd op de mogelijkheden en kijk wat anderen te bieden hebben;

• Vergelijk alle opties en toets ze samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur aan je persoonlijke (financiële) situatie.




- Bron NUbijlage -


Geen opmerkingen:

Een reactie posten