donderdag 21 juni 2012

Helft woningzoekers brengt bod uit op huis


De helft van de koopwoningbezitters en starters die zich oriënteren op de woningmarkt, brengt nu ook daadwerkelijk een bod uit. Dat is een verdubbeling van het aantal starters dat in het eerste kwartaal een bod uitbracht (was 25%). Dat blijkt uit het ING Woonbericht.

Starters die zich oriënteren zijn dus serieus op zoek, aldus ING. Bijna een kwart van de starters (23%) en 19% van de koopwoningbezitters geeft aan dat het vastzetten van de overdrachtsbelasting op 2 procent de meeste invloed heeft gehad op de beslissing om een huis te kopen. De ongewijzigde hypotheekrenteaftrek is voor 22% van de huizenbezitters en 15% van de starters het meest doorslaggevend om nu te verhuizen.

De meerderheid van de koopwoningbezitters wil echter eerst hun eigen woning verkopen (66%). Een minderheid (34%) verwacht dat hun huis bij verkoop binnen een halfjaar verkocht zal zijn. Toch is het aantal woningbezitters dat denkt dat hun huis makkelijk te verkopen is, vergelijkbaar met het vorige kwartaal (25%).

Wanneer starters geen bod uitbrengen komt dat doordat zij de economie nog te onzeker vinden (30%) of zij wachten op een verdere daling van de huizenprijzen (27%).


- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten