woensdag 6 juni 2012

Kies je kleur... In huis

U staat in uw woonkamer en overweegt een andere kleur op uw muren. Of u hebt al een andere kleur en wilt precies die kleur ook in de slaapkamer, maar u weet het nummer niet meer. Pak uw mobiel en binnen no time heeft u antwoord op uw kleur- en designvragen met deze handige apps.




Voorproefje
U wilt graag de muur van uw kamer een kleur geven, maar u hebt geen idee of de kleur wel past bij de gordijnen of vloer. Maak een foto van de muur die u wilt verven en met paintingWalls verft u met uw wijsvinger de muur van de kamer in de door u gewenste kleur. De zoomfunctie maakt het mogelijk heel precies te werk te gaan. Bent u toch uitgeschoten? Met de gum verwijdert u heel gemakkelijk ‘overtollig’ verf. Deel het resultaat met uw vrienden via Facebook en Twitter.

U kunt hier de gratis versie downloaden, maar er bestaat ook een PRO versie die € 2,39 kost

Kleurenpalet
Een aantal jaren geleden heeft u de muur in uw woonkamer een kleur gegeven en om er aan te wennen bent u niet verder gegaan dan die ene kleine muur tussen de keuken en de woonkamer. Na veel lovende reacties bent u toe aan het schilderen van de andere muren in dezelfde kleuren, maar wat was het nummer van de kleur nu ook al weer? Histor begrijpt dat u dit vergeet en snapt ook dat u de kleur en het bijbehorende nummer niet uit uzelf kunt matchen. Met de Histor app kunt u de dichtstbijzijnde Historkleur van uw muur opzoeken. Verder kunt u uw eigen kleurpalet uitzoeken en berekent de app hoeveel verf u nodig hebt voor de te schilderen oppervlakten. Zo komt u nooit verf tekort.

Download de gratis Histor app >>

Meten is weten
Aanpassingen in huis gaan altijd gepaard met het nauwkeurig opmeten van ruimtes, oppervlakten, afstanden of hoogtes. Hoe vaak komt het niet voor dat er net een millimeter teveel gemeten wordt waardoor de kast net niet in de nis past, de jaloezieën te smal zijn of u net dat beetje verf tekort komt om de muur volledig te dekken. Met MagicPlan kunt u heel snel uw huis opmeten met het maken van een paar foto’s. Maak in een paar minuten uw eigen vloerplan.

Download de gratis Magicplan app >>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten